mån
Scouternas julotta @ Riddarholmskyrkan
Dec 25 kl. 07:00

Morgonen är mörk och stjärnklar, snön gnistrar i den kalla luften. Det är juldagsmorgon. När dörren glider upp syns ett hav av scouter som tillsammans firar julotta. Kyrkan är upplyst av  levande ljus. Det är en varm stämning, som trotsar vinterns kyla.

Generationer av scouter har träffats i Riddarholmskyrkan på juldagsmorgonen kl 07.00.

Alla är välkomna på julotta den 25 december varje år.

Läs om Scouternas julotta i Riddarholmskyrkan här >>

julotta

Mar
lör
Utbildardagarna 2018 @ Jönköping
Mar 17 kl. 09:00 – Mar 18 kl. 14:00

Utbildardagarna är den årliga och självklara mötesplatsen för alla som är, eller vill bli, engagerade inom utbildning i scoutrörelsen.

Eventet hålls varje år under helgen v11 och är till för alla som på något sätt är engagerade inom Scouternas folkhögskola, eller på annat sätt är intresserad av scoututbildningar. Under helgen får vi inspiration och fortbildning kring allt som kretsar kring utbildning i scoutrörelsen.

Anmälan kommer att öppna i början av 2018 och mer info kommer här och på folkhögskolans hemsida löpande. http://www.scouternasfolkhogskola.se/?p=1247

Scouternas folkhögskola logo pink

Mar
lör
Sjöscoutdagen 2018 @ Skeppsholmen
Mar 24 heldag
fre
Försmak
Maj 25 kl. 18:00 – Maj 27 kl. 15:00

Försmak är ett häftigt arrangemang som Stockholmsdistriktens utmanarscout-arbetsutskott arrangerar för sista års äventyrarscouter.

Syftet är att äventyrarscouterna ska få testa på hur det är att vara utmanarscout.  Arrangemanget är en introduktion till det häftiga utmanarlivet som snart kommer!

Här kan du läsa mer om Försmak 2018 >>

fre
Ting
Aug 31 kl. 17:00 – Sep 2 kl. 15:00

Ting är årsstämman för USC-AUna i Stockholmsregionen.

Det är här vi utmanare väljer vilka som ska representera oss i vårt distrikts USC-AU och vad ledamöterna ska fokusera på under kommande år.

Det är också en sjukt kul helg där en träffar gamla och nya vänner från alla distrikten i Stockholmsregionen (Birka, Roslagen, Stockholm, Södertörn).