Hedra bortgångna ledare och eldsjälar på Scouternas julotta

Som tidigare år tar vi tillfället i akt och lyfter fram och hedrar de scoutledare och eldsjälar som under året har lämnat jordelivet.   Vi hedrar minnet av personen genom en tyst minut, samt läser upp namn, ålder och kår, som en Läs mer »

JOTA/JOTI i Trollbäckens scoutstuga, Tyresö

RadioScouter i Stockholm, RSS- SCØUT, bjuder in upptäckare, äventyrare, utmanare och rovescouter till JOTA/JOTI i Trollbäckens scoutstuga, Tyresö.   Nu är det dags för att träffas och umgås under temat radio och kommunikation. JOTA-JOTI infaller alltid den tredje helgen i Läs mer »

Besök Scoutmuseet i Örnsberg

Boka ett besök på Scoutmuseet! Inspirera dig och dina scouter. Lägg styrelsemötet här. Obokade besök andra helgen i varje månad.   Scouternas Arkiv och Museum är en del av Scouternas organisation. Vi ser till att det som händer idag kan bevaras tillsammans Läs mer »

Få pengar från distriktet för att göra arrangemang för distriktets medlemmar

Distriktet delar ut ett aktivitetsbidrag till arrangerande scoutkår för de av distriktet utsedda fasta återkommande arrangemangen. Just nu till exempel Birka Ballt, Ålders/Grenträff och Distriktsstämman. Vi ser gärna att det kommer förslag på arrangemang som kan bli återkommande inom distriktet. Läs mer »

Reseberättelse från Birkascouter som varit på MedJam18

Vi är 10 scouter och en ledare från Sollentuna Norra som åkte till MedJam18 på Malta som en del av den svenska fristående kontingenten.   Vi var totalt 35 svenskar på plats. Vi började den 30:e juli med att ta Läs mer »

Nu kan vi erbjuda kårerna gratis elradiatorer – först till kvarn får först värme

Vi har fått ett antal nya elradiatorer från en tillverkare som inte kommer att marknadsföra dessa längre. De har istället valt att skänka dem till scoutkårer som kan behöva byta ut sina elradiatorer i scoutstugan. Nu kan kåren ta del av möjligheten att byta Läs mer »

Den 21 oktober hålls årets distriktsstämma

Välkommen på Birka scoutdistrikts distriktsstämma Distriktets högsta beslutande organ är distriktsstämman. Distriktsstämmans beslut verkställs sedan av distriktsstyrelsen, som även ska förvalta distriktets angelägenheter.   Datum: Söndag 21 oktober 2018 Tid: Kl 9-15 Plats: Folkets Hus, Sturegatan 12 i Sundbyberg Kårernas ombud: Klicka här >>  Anmälan: Anmäl kårens ombud, här >> (Anmäl Läs mer »

Vi söker en ny medarbetare till kansliet på Fridhemsgatan

Gunilla, distriktets redovisningsekonom, har bestämt sig för att pröva sina vingar hos en annan arbetsgivare. Vi söker därför efter hennes ersättare. I rollen som redovisningsekonom på Stockholms scoutdistrikts kansli bistår man Stockholms (inklusive Vässarö), Roslagens och Birkas scoutdistrikt.   Vi Läs mer »

Sofia Tolonen, utvecklingskonsulent i Stockholm byter tjänst

Nu är det klart att Sofia Tolonen blir vår nya Verksamhetsutvecklare för projektet ” Från flykt till trygg fritid” som finansieras av Postkodlotteriet. Projektet är inne på sin slutperiod och fram till 2019-06-30 kommer Sofia ansvara för att projektet kommer ut mer i Läs mer »

Kvartalsrapport från regionala utvecklingskansliet

Hej distrikten i region Stockholm! Nu har årets första kvartalsrapport från det regionala utvecklingskansliet kommit! Det händer mycket spännande inom Scouterna, se rapporten som är bifogad nedan. Jag hoppas att ni alla har det bra och jag ser fram att komma Läs mer »