Hedra bortgångna ledare och eldsjälar!

I år är det 80:e gången som Scouternas Julotta arrangeras i Riddarholmskyrkan.   Som tidigare år vill vi ta tillfället i akt och lyfta fram och hedra de scoutledare och eldsjälar som under året har lämnat jordelivet.   Som en del av Gudstjänsten Läs mer »

Köp JOTA/JOTI-märken på scoutshop.se

Den 20-22 oktober är det dags för årets JOTA/JOTI, Jamboree On The Air/ Jamboree On The Internet.   Se till att beställa årets JOTA/JOTI-märken från scouthop.se nu så att ni hinner få dem i tid. Här kan du beställa årets JOTA/JOTI-märke >>   Jamboree Läs mer »

Bandy Baj Najt 2017

Den 9 -10 december är det återigen dags för utmanare, rover och ledare att utmana varandra i årets natt-bandy-turnering: Bandy Baj Najt!   Turneringen kommer att hållas i Löthallen i Sundbyberg. För mer information, håll utkik på facebook-eventet >>

Vildmark 2018 – Lägertips för sommaren

Nu är det dags att börja planera nästa års scoutäventyr!  Alnö Scoutkår bjuder in dig och dina scoutkompisar till Malungen sydväst om Sundsvall på gränsen mellan Medelpad och Hälsingland.   Malungen är en sjö som omges av djupa granskogar. Ett Läs mer »

Scout-tåget blev en succe!

Nu är Jamboree-resernärerna hemma igen och ”Stockholmståget” som vi kallades nere på Jamboreen kom både ner och hem igen.   Hoppas att ni alla hade en bra resa i vårt delvis antika museietåg.   Jag har haft en intressant och Läs mer »

Scouttåg till Jamboree17

Här kommer en lägesrapport gällande tåg-transport till Jamboree17. Vi har fått bekräftelse på att vi kan åka tåg hela vägen (Stockholms Central – Rinkaby). Det blir diesellok som tar oss sista vägen från Kristianstad till Rinkarby. Lägerledningen kommer att ordna Läs mer »

Scouterna får Guldkvisten!

En av scoutmetodens sju delar är friluftsliv! Nu får Scouterna, Guldkvisten, en utmärkelse för att vi har gjort värdefulla insatser för de svenska skogarna och skapat engagemang hos unga.     I en allt mer urban värld får Scouterna upp Läs mer »

Lägerledarsamlingar inför läger på Vässarö

Om kåren ska åka på läger på Vässarö är ni välkomna på en lägerledarsamling, där vi ger er mer information och möjlighet till samverkan innan ni kommer till Vässarö.   Datum för lägerledarsamlingar: 2 maj – för kårer som ska Läs mer »

Nu är ”scouttåget” på gång!

Planerna med ett scouttåg tuffar på och planeringen går som på räls!   Det är nu klart att Bergslagernas järnvägssällskap kan köra ett scouttåg från Stockholm direkt till Kristianstad.   Det är idag 950 st som är intresserade av en gemensam resa med Läs mer »

Ny kaffemaskin på kansliet

Då vår gamla trotjänare bryggt sin sista kopp har vi nu en ny kaffemaskin på kansliet.   Den nya maskinen funkar på samma sätt som den gamla. Det går att få stor eller liten kopp, varm choklad, cappuccino mm.   Välkommen Läs mer »