Vi söker en ny medarbetare till kansliet på Fridhemsgatan

Gunilla, distriktets redovisningsekonom, har bestämt sig för att pröva sina vingar hos en annan arbetsgivare. Vi söker därför efter hennes ersättare. I rollen som redovisningsekonom på Stockholms scoutdistrikts kansli bistår man Stockholms (inklusive Vässarö), Roslagens och Birkas scoutdistrikt.   Vi Läs mer »

Sofia Tolonen, utvecklingskonsulent i Stockholm byter tjänst

Nu är det klart att Sofia Tolonen blir vår nya Verksamhetsutvecklare för projektet ” Från flykt till trygg fritid” som finansieras av Postkodlotteriet. Projektet är inne på sin slutperiod och fram till 2019-06-30 kommer Sofia ansvara för att projektet kommer ut mer i Läs mer »

Kvartalsrapport från regionala utvecklingskansliet

Hej distrikten i region Stockholm! Nu har årets första kvartalsrapport från det regionala utvecklingskansliet kommit! Det händer mycket spännande inom Scouterna, se rapporten som är bifogad nedan. Jag hoppas att ni alla har det bra och jag ser fram att komma Läs mer »

Fyll i er ansökan om statsbidrag och skicka in senast 31 mars

Om ni inte redan har fyllt i er ansökan om statsbidrag är det hög tid nu! Er ansökan i Scoutnet måste vara slutförd senast 2017-03-31! Det innebär att senast 31 mars måste er ansökan vara ifylld i Scoutnet och ansökan  för Läs mer »

Resultat från årets BirkaBallt!

Stort tack till alla kårer som var med och skapade en fantastisk vinterdag på Ekerö i söndags under årets BirkaBallt den 11 mars.   Totalt var det ca 300 scouter på plats. Vädrets makter var med oss, en temperatur strax Läs mer »

Läs distriktets nyhetsbrev på webben

Birka scoutdistrikt skickar ut nyhetsbrev ca en gång i månaden till alla distriktets medlemmar.     Du kan även läsa alla nyhetsbreven på  på webben.   Här kan du läsa Birka scoutdistrikts nyhetsbrev >>

På måndag öppnar ansökan till Jamboree 2019!

På måndag öppnar ansökan till den svenska kontingenten vid världsscoutjamboreen i Nordamerika 2019!  För deltagare och IST görs ansökan i Scoutnet. Förbered dig redan nu genom att kolla att du kan logga in i Scoutnet www.scoutnet.se.Länkarna till ansökningsformuläret hittar du på Läs mer »

Vinnare av Snåriga skäggen 2018

Tack för en fantastisk tävling! Stort grattis till Valparna från Örnsberg som lyckades ta hem alla tre priserna i år. Vandringspriset, Skäggpriset och det FETAste priset (smörpriset)!! Se hela resultatlistan här >>

Årets Majblomma är inspirerad av humlan

Genom att sälja majblomman, hjälper scouter och scoutkårer till att bekämpa barnfattigdom i Sverige. Pengarna som samlas in genom försäljning av majblomman kommer sedan att gå till barn som söker bidrag från Majblommekommiteér för att kunna t ex köpa glasögon, Läs mer »

Sjöscoutdagen 2018

Boka in en tidig vårdag på Skeppsholmen med tävling för upptäckar- och äventyrarscouter i sjöscoutanda! Lördag 24 mars 2018 arrangeras Sjöscoutdagen på Skeppsholmen.   Anmäl era patruller senast 11 mars för 100 kr/patrull, därefter 200 kr/patrull. Mer info och anmälan hittar du på Läs mer »